instant fap

“Mali Srbi” se spremaju za rat?!

“Mali Srbi” se spremaju za rat?!

U paravojnom kampu u Banji Junaković kod Apatina u Srbiji djeca i mladići srpske nacionalnosti od 10 do 19 godina koji se dovode iz „svih srpskih zemalja“ pri čemu se misli na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i sl. obučavaju se vojnim vještinama, a aktualni zamjenik gradonačelnika Vukovara Dejan Drakulić, inače član SDSS-a, zajedno s vukovarskim Kulturno-umjetničkim društvom Sloga sudjelovao je 15. srpnja 2012. godine na otvorenju tog paravojnog kampa. Ovo je objavio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u priopćenju za javnost proslijeđenom novinarima.
Pitanja gradonačelniku

U spomenutom tzv. međunarodnom paravojnom kampu obuka se provodi u organizaciji desničarske udruge Patriotska Fronta, čiji je osnivač Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990 – 1999, sa sjedištem u Bačkoj Palanci, na adresi Trg bratstva i jedinstva 21, pojašnjava se u istom priopćenju. Da se radi o krajnje ekstremnoj paravojnoj organizaciji govori podatak da su tu organizaciju i sami Srbi proglasili i prozvali profašističkom, navodi isti izvor.

Sve gore navedeno, konstatira se u priopćenju Stožera, baca sjenu na istinitost i dobronamjernost iskaza političkih predstavnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, kao i njihovog glavnog lidera i zaštitnika u Hrvatskoj Milorada Pupovca, „koji se često u zadnje vrijeme nazivaju i smatraju velikim demokratima, i koji prozivaju vukovarske branitelje i Hrvate u Vukovaru nedemokratima”.

Obraćajući se hrvatskoj javnosti vukovarski Stožer javno postavlja pitanje gradonačelniku Vukovara esdepeovcu Željku Sabi je li, naprimjer, imao saznanja da je njegov zamjenik esdeesovac Drakulić prisustvovao otvorenju spomenutog ekstremističkog i paravojnog kampa u Srbiji, te je li Drakulić ondje predstavljao Grad Vukovar i građane ovog grada.

Kome to pjeva Sloga?!

Vukovarskom gradonačelniku upućena su i pitanja na koji način će eventualno sankcionirati svoga zamjenika, hoće li i dalje ostati u koaliciji „s tim i takvim demokratama” iz SDSS-a, te kako će pred građanima Vukovara opravdati novac transferiran iz vukovarskog gradskog proračuna na račun KUD-a Sloga, koje svojim prisustvom i programom veliča nešto čega se i inače radikalna srpska javnost srami i odriče.

KOMENTARI