instant fap

Maline su u “modi”: Prijavite se na javni poziv za preduzeća i zadruge

Maline su u “modi”: Prijavite se na javni poziv za preduzeća i zadruge

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini poziva sva zainteresovana mala i srednja preduzeća (MSP-ovi) i zadruge iz BiH da podnesu prijavu za učešće u projektima „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“, „Čist Vrbas“ i „EU Program oporavka od poplava“, kroz povezivanje u lance vrijednosti i otkup maline.

Cilj ovih projektnih intervencija je ekonomski osnažiti povratnike, raseljene osobe, lica pogođena  poplavama i druge socijalno ugrožene kategorije, kroz razvoj i jačanje lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kao ključnoj identifikovanoj privrednoj grani za stvaranje novih izvora prihoda i samozapošljavanje.

MSP-ovi i zadruge mogu podnijeti prijave da uz podršku projekata uspostave kooperantsku mrežu proizvođača i otkupljuju malinu na sljedećim regijama:

Regija Općine/gradovi Planiran broj proizvođača Očekivana površina zasada (u dunumima)
Banja Luka Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Laktaši, Srbac, Čelinac, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad i Šipovo 136 288
Zenica Zenica, Maglaj, Žepče, Doboj, Modriča 169 371
Tuzla Domaljevac-Šamac, Orašje, Vukosavlje, Brčko, Tuzla, Živinice, Srebrenik, Lukavac i Šekovići 78 214
Foča
Foča 41 80

 

Svi MSP-ovi i zadruge koji ispunjavaju uslove mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 24.11.2015. godine do 14:00 sati. Sve prijave slati na [email protected] ili direktno na adresu Zmaja od Bosne b.b, 71000 Sarajevo, UN House.

Prijave koje se dostavljaju direktno moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „JAVNI POZIV ZA MSP-OVE I ZADRUGE ZA POVEZIVANJE U LANCE VRIJEDNOSTI I OTKUP MALINE“.

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac se mogu preuzeti OVDJE.

MS Word verzije prijavnog obrazca i pripadajućih izjava se mogu preuzeti OVDJE.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail [email protected]

KOMENTARI