instant fap

Malonogometni turnir u Sasini

Na sportskom igralištu u selu Sasina održan je tradicionalni turnir u malom nogometu, koji se već osmu godinu za redom održava zahvaljujući mještanima ovog sela koji trenutno borave u inostranstvu.

 

Tokom ljetnih mjeseci mnogi mještani iz sela Sasina koji trenutno imaju prebivalište u inostranstvu, svake godine dolaze u ovo mjesto kako bi vrijeme godišnjih odmora proveli u društvu svoje rodbine, prijatelja i komšija. Za vrijeme njihovog boravka u rodnom selu, organizuju se mnogobrojna druženja i radne akcije, koje imaju za cilj unaprijediti i obogatiti društveni život samih mještana. Tako je i prije osam godina, grupa mještana iz ovog sela došla na ideju o pokretanju turnira u malom nogometu.

Zahvaljujući odazivu i donacijama mještana koji žive i rade u inostranstvu, pristupilo se obnovi i uređenju nogometnog igrališta, koje je dugo vremena nakon rata bilo zapušteno. Iz godine u godinu turnir je prerastao u tradiciju, tako da je ovogodišnji turnir u malom nogometu osmi po redu koji se održava u organizaciji mještana koji žive u dijaspori.

Malonogometni turnir u Sasini otvorio je općinski načelnik dr. Mustafa Avdagić. Inače, općina Sanski Most je ove godine osigurala određena sredstva koja su bila neophodna za organizaciju turnira. Organizator turnira uručio je pehare i medalje za tri prvoplasirane ekipe, a nagrade su dobili i najbolji igrač, strijelac i golman na turniru.

KOMENTARI