instant fap

Manchester City nudi 6 miliona funti za Halilovića

Manchester City uključio se u trku sa Manchester Unitedom i Real Madridom u želji da u svoje redove dovede veznjaka zagrebačkog Dinama Alena Halilovića.

Tročlana delegacija građana ove sedmice boravila je u Zagrebu kako bi pokušala dogovoriti transfer 16-godišnjeg Halilovića kojeg mnogi vide kao novog Luku Modrića, piše Daily Mail.

Halilović je nedavno trenirao sa Real Madridom, a navodno su interes za ovog mladog nogometaša iskazali i Manchester United te Barcelona.

City želi preduhitriti konkurenciju i spreman je ponuditi oko 6 miliona funti za mladog igrača. Međutim, čelnici Dinama smatraju kako za Halilovića u budućnosti mogu dobiti mnogo više i navodno su spremni sklopiti ugovor o transferu koji će u sebi sadržavati klauzule prema kojim će Dinamu pripasti određeni postoci od budućih transfera.

Halilović je svoj prvi nastup u svojstvu profesionalca zabilježio junu kada je postao najmlađi debitant u istoriji Dinama u dobi od 16 godina i 102 dana.

Isto tako, postao je najmlađi strijelac kada je ušaom sa klupe i postigao pogodak u pobjedi protiv Slaven Belupa od 4:1. Potom je ,zaigravši u oktobru protiv PSG-a, postao i najmlađi igrač koji je igrao u Ligi prvaka.

Neizvjesno je i to čiji dres reprezentacije će pristati da nosi mladi igrač Dinama – Hrvatske ili BiH.

Iz Hrvatske tvrde da će to biti dres kockastih, dok je i selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić nedavno izjavio da računa na sve igrače koji bi ubuduće mogli nastupati u dresu BiH. Među njima je i Halilović.

KOMENTARI