instant fap

Manchester United pao na treće mjesto: Real Madrid ponovo najbogatiji!

Manchester United pao na treće mjesto: Real Madrid ponovo najbogatiji!

Real Madrid i Barcelona su pretekli Manchester United na listi najbogatijih klubova svijeta koju već tradicionalno objavljuje Deloitte. 

Ovo je već 22. godina zaredom da pomenuta komapnija objavljuje listu najbogatijih klubova svijeta uzimajući obzirom prihode od takmičenja u kojima učestvuju ekipe, sponzorske ugovore itd.

Real Madrid je po 12. put završio na prvom mjestu sa zaradom od 665 miliona funti, odnsono većom za 85 miliona u odnosu na sezonu 2016/17. Madriđani su prvi tim koji je uspio zaraditi preko 750 miliona eura u jednoj sezoni i to nakon što su po treći put uzastopno osvojili Ligu prvaka.

Na drugoj poziciji se nalazi Barcelona sa zaradom od 611 miliona funti što je povećanje za 50 miliona u odnosu na sezonu ranije jer je postignut novi sponzorski dogovor sa japanskom kompanijom.

Engleski gigant Manchester United pao je s prvog na treće mjesto jer je zaradio ‘tek’ 581 milion funti što je za 8,8 miliona manje u odnosu na sezonu kada je osvojio Evropa ligu.

Dalje slijede Bayern Minhen, Manchester City, PSG, Liverpool, Chelsea, Arsenal…

Treba reći i to da je ukupna zarada 20 najbogatijih evropskih klubova porasla za šest posto u odnosu na prethodnu sezonu jer su klubovi zaradili čak 7,4 milijarde funti.


KOMENTARI