instant fap

Mancini ponovo želi Torresa: Tada smo doveli Džeku jer je snažan i dobar u skoku

Prije dvije godine smo imali priliku, ali je sada u Chelsaju. Odlučili smo se tada za druge igrače i zbog njegove cijene, rekao je italijanski stručnjak

Roman Abramovič poručio je novom menadžer Chelseaja Rafaelu Benitezu da mora vratiti u formu napadača Fernanda Torresa, javlja Telegraph.
Naime, španski strateg je otkrio da je loša forma Torresa bila jedna od tema razgovora tokom susreta sa vlasnikom kluba sa Stamford Bridgea. u četvrtak naveče, 24 sata nakon što je otkaz dobio Roberto Di Matteo.

Benitez je sa londonskim klubom potpisao kratkoročni ugovor do kraja sezone.

“Abramovič vidi da se Torres mora poboljšati, svako vidi da mora napredovati jer za to ima potencijala. Pokušat ćemo to uraditi. Možda ostali igrači mogu pokušati da mu pomognu. Možda Hazard, Mata…”, rekao je Benitez.

“Moj posao sada je da odgonetnem zašto Torres u Chelseaju nije postigao onoliko pogodaka koliko je postigao u Liverpoolu. Imam svoje ideje. On je vrlo važan igrač za ekipu”, dodao je Benitez.

I dok je bivši menadžer Liverpoola kazao kako je prije tri godine pokušao dovesti Hauarda na Anfield, trener Manchester Cityja Roberto Mancini je sugeirrao kako bi građani mogli još jednom razmisliti o novoj ponudi za Torresa kojeg su pokušali dovesti lani, ukoliko bi ovaj bio na prodaju.

“Da, vjerovatno”, rekao je Mancini na upit da li još postoji interes za Torresom.

“Prije dvije godine smo imali priliku. Odlučili smo se tada za druge igrače i zbog njegove cijene”, aludirao je Mancini na 50 miliona funti koliko su plavci uplatili na račun redsa.

“Mislim da je on dobar igrač. Svako može imat težak period u karijeri, ali za mene je on uvijek opasan”, dodao je italijanski stručnjak.

Umjesto Torresa, City je za 27 miliona funti kupio reprezentativca BiH Edina Džeku.

“Izabrali smo Edina jer nam je nedostajao igrač njegovih kvaliteta, snažan i dobar u skok igri i potpuno različit od Torresa”, rekao je Mancini.

KOMENTARI