instant fap

Mancini poziva na strpljenje: Čovjek bi pomislio da smo na dnu, a mi smo u vrhu tabele

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini pozvao je navijače na strpljenje.

Navijači na stadionu Etihad u subotu su izviždali ekipu u poluvremenu utakmice protiv Swanseaja. Nakon loše igre u Ligi prvaka i poraza od Ajaxa, Mancinijevi izabranici su u prvenstvu stigli do minimalne pobjede nad Swanseajem (1:0) golom Carlosa Teveza.

“Moraju shvatiti da je bilo teško. Kada ste umorni i iza sebe imate poraz u Ligi prvaka, može doći do razočarenja. No, svi timovi moraju imati podršku navijača svih 90 minuta,” kazao je Mancini za Daily Mail.

“To je bila dobra pobjeda. Nakon poraza u Ligi prvaka važno je brzo doći do pobjede”, dodao je.

Mancini vjeruje da su za nezadovoljstvo navijača dijelom zaslužni i negativni tekstovi u novinama.

“Nakon svega što je rečeno u proteklih nekoliko dana, čovjek bi pomislio da smo na dnu tabele Premier lige. No, upravo sam pogledao tabelu i vidio da smo na drugom mjestu”.

Italijanski stručnjak traži više vremena za poboljšanje igre, navodeći da je nemoguć uspjeh u Ligi prvaka preko noći.

“Da, normalno je da je potrebno vrijeme da se adaptiramo na Ligu prvaka, ali imamo dobar tim”, kazao je Mancini.

“Ovo nam je tek druga sezona u Ligi prvaka. Chelseaju je za naslov prvaka Evrope trebalo deset ili 11 godina. No, svih tih desetak godina imali su odličan tim. Ako bi navijačima rekli da smo sada spremni za titulu prvaka Evrope, to ne bi bilo tačno. Možemo igrati bolje, ali tu su i drugi timovi koji stalno igraju u Ligi prvaka, a također nisu uvijek dobri”, dodao je menadžer Cityja.

KOMENTARI