instant fap
NaslovnicaSport

Mandžukić donio bod Vatrenima

Mandžukić donio bod Vatrenima

Italija i Hrvatska podijelili su bodove, odigravši 1:1. Prvo poluvrijeme pripalo je Azzurima, a drugo Vatrenima.

Sjajnu priliku Italijani su imali u 11. minuti. Prvo je Mario Balotelli izblokiran, a lopta se odbila do Claudia Marchisia koji topovski šutira sa oko 18 metara, ali lopta odlazi zamalo preko gola Stipe Pletikose.
Balotelli je ponovo šutirao u 16. minuti, ali direktno u Pletikosu. Novu priliku za Azzurew u 33. minuti imao je Antonio Cassano, ali je iz teške pozicije iskosa šutirao pored gola.
Pletikosa je sa dvije čudesne odbrane u samo par sekundi spasio Hrvate. Marchisio je izbio sam pred gol Hrvatske, ali je Pletikosa sjajno odbranio njegov udarac. Lopta se ponovo odbila do reprezentativca Italije, ali je Pletikosa ponovo izašao kao pobjednik.
Ipak, Azzuri su poveli samo dva minuta kasnije. Slobodni udarac je izveo majstor, klasični majstor, Andrea Pirlo, prebacio živi zid i pogodio mrežu iza Pletikose, koji ovog puta nije mogao ništa napraviti, iako je bio blizu.
Hrvatska je mnogo bolje otvorila drugo poluvrijeme i prenijela težište igre na polovinu Italijana. Kruna bolje igre stigla je u 72. minuti. Najbolji strijelac Vatrenih na ovom Euru Mario Mandžukić dobio je loptu na pet metara od gola Buffona i zakucao loptu pod prečku za izjednačenje na 1:1.
Nakon jednog kontranapada Hrvatske, Nikica Jelavić je pokušao uposliti Mandžukića, iako je imao otvoren put ka Buffonu, pa je odbrana Italije otklonila opasnost.
Italijani su mogli doći do punog plijena u 92. minuti, ali su spetljali, pa Ricardo Montolivo nije ni uputio udarac prema golu Pletikose, te je ostalo miroljubivih 1:1.