instant fap

Marotta: Želimo Džeku i Lukakua, čekamo ponude za Icardija

Marotta: Želimo Džeku i Lukakua, čekamo ponude za Icardija

Direktor Intera Beppe Marotta je izjavio da klub želi dovesti bh. reprezentativca Edina Džeku te Belgijanca Romelua Lukakua, ali i prodati Argentinca Maura Icardija.Marotta je u razgovoru za Sky Sport Italia govorio o planovima Intera te o navodnom sastanku između Icardijeve supruge i agentice Wande Nare sa sportskim direktorom Juventusa Fabiom Paraticijem.

“Čuo sam za taj navodni sastanak, ali ne znam da li su se sastali. Ne bismo imali potrebu da to krijemo. Spremni smo pregovarati sa svakim klubom koji želi kupiti Icardija, a koji poštuje vrijednost ovog igrača”, izjavio je Marotta.

Inter mora prodati Icardija i Radju Nainggolana prije bilo kakvih investicija, a upravo ti transferi blokiraju planove za pojačanja.

Roma želi 20 miliona eura za Edina Džeku, a Manchester United čak 80 za Romelua Lukakua. Također, Cagliari ne odustaje od 50 miliona eura za veznjaka Nicolu Barellu.

“Džeko i Lukaku su veoma interesantni igrači s različitim karakteristikama. Oni su naše mete i to neću poricati. Želimo finalizirati transfer Barelle, on dijeli naše vrijednosti. Italijan je, za dobre rezultate je važno da italijanski klub ima čvrsto jezgro domaćih igrača”, završio je Marotta.

KOMENTARI