instant fap

Maršal uzvratio Lipovači

Ne priznajem isključenje iz SDP-a iz prostog razloga što kantonalni i općinski odbori ne postoje, kaže Prošić.

Nakon što je isključen iz SDP-a odlukom kantonalnog (USK) i općinskog (Cazin) SDP-a, Ekrem Prošić Maršal se oglasio rekavši da ne priznaje njihovo isključenje iz prostog razloga što kantonalni i općinski odbori ne postoje. Nakon prošlogodišnjeg raspuštanja odbora i uvođenja povjereništva u SDP-u postoji samo povjerenik Hamdija Lipovača, koji nije lično izvršio Maršalovo isključenje, nego je to učinio u ime KO SDP-a USK-a, sa čijim se formiranjem kasni već godinu, smatra on.

Kulminacija sukoba Lipovače i Maršala desila se prilikom rebalansa budžeta Vlade USK-a, protiv kojeg je Maršal glasao.

– Protiv rebalansa budžeta USK-a sam glasao isključivo zbog neuvažavanja Sindikata kao partnera, a to je zakonska obaveza, i smanjenja davanja za boračke populacije preko milion KM, a za poljoprivredne proizvođače više od 2,5 miliona KM, kazao je Prošić.

Kako navodi Prošić, s druge je strane premijer Lipovača potrošio budžetsku rezervu u rekordnom vremenu, čak probijajući navedenu stavku, a zna se zašto i kome su ta sredstva dodijeljena.

– Zabrinjava i činjenica da su Hamdija Lipovača i njegovi trabanti upravo doveli građane u ovakvo stanje, isključivo svojom nesposobnošću, neznanjem i prekomjernim zapošljavanjem svojih bližih srodnika, kumova, drugova iz ulice, školskih klupa i slično. Jedino za šta priznajem da sam “kriv” je to što sam vidio i glasno rekao: Car je go, kazao je Maršal.

oslobodjenje.ba

KOMENTARI