instant fap

Martin O'Neill: Znamo jako dobro Edina Džeku, težak je protivnik i atmosfera će biti odlična

Martin O'Neill: Znamo jako dobro Edina Džeku, težak je protivnik i atmosfera će biti odlična

Fudbalska reprezentacija Irske sutra će na stadionu Bilino polje gostovati kod reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvom susretu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Francuskoj. Danas su na stadionu zeničkog Čelika Irci održali press konferenciju, a prisutnim predstavnicima medija obratili su se selektorMartin O'Neill i defanzivac Richard Keogh.

“Shane Long nije doputovao s nama, morao je ostati kući i nadamo se da će biti spreman za revanš susret. Sport je takav, povrede su sastavni dio svega. Ovo je za nas veliki izazov, sutra i u ponedjeljak. Još uvijek nisam imao priliku obići na stadion. Siguran sam da će biti fantastična atmosfera i jedna odlična utakmica“, rekao je O'Neill i dodao:

“Moramo dati sve od sebe i to je najvažnije. Nema najboljeg načina za pobjedu, najvažnije je da damo sve od sebe. Džeko je spreman, propustio je nekoliko utakmica i sigurno da je on važan za njih. Težak je protivnik i znamo ga jako dobro iz Manchester Cityja. On nije jedini kvalitetan igrač kojeg oni imaju”, rekao je O'Neill.

“Nedostaju nam igrači koji bi nam mogli pomoći i koji bi vjerovatno bili u sastavu. Morat ćemo se prilagođavati. Ne u načinu na koji igramo utakmicu, nego kakve ćemo izmjene napraviti. Pobjeda u ponedjeljak navečer je najbitnija. Najvažnije za nas je da ne izgubimo ovu utakmicu na Bilinom polju“, rekao je O'Neill.

“Jako je važno biti mentalno spreman, ali i fizički. To će za nas biti jako važno. Imamo i neke mlađe igrače, ali i igrače koji su pred kraj karijere.Najvažnije je da mi želimo plasman na Evropsko prvenstvo u Francusku. Imamo nekoliko igrača koji neće igrati, ali to za dvije sedmice neće biti važno. Moramo se suprotstaviti”, rekao je O'Neill.

“Za nas je jako važno da pobijedimo i nadamo se da ćemo postići golove. Mi ćemo se suprotstaviti i to je najvažnije. Naravno da bih želio da sačuvamo svoju mrežu, nastojimo to u svakom susretu, ali je najvažnije da pobijedimo”, rekao je Richard Keogh.

Radiosarajevo

KOMENTARI