instant fap

Maserati najavio model Grecale, svoj logotip kreirao pomoću prototipa

Maserati najavio model Grecale, svoj logotip kreirao pomoću prototipa

Maserati je trebao predstaviti model Grecale 16. novembra ove godine, no italijanski brend je to odgodio za proljeće 2022. godine. Ipak, napravio je potez kako bi zadržao interes javnosti za manjim crossoverom od Levantea.

U Maseratiju su odlučili da naprave svoj logotip pomoću 80 primjeraka prototipa crossovera koji će svoje mjesto naći ispod modela Levante. Dužina logotipa je veća od 100 metara.

Inače, Maserati širom svijeta testira više od 250 prototipa modela Grecale širom svijeta uključujući Kinu, Finsku, Italiju, SAD i Ujedinjene Arapske Emirate.

Do odgađanja predstavljanja modela je došlo zbog globalne nestašice poluprovodnika, a tehnologija koja se koristi za Grecale zahtijeva ove mikročipove.

Kamuflirani prototipi su pokazali šta se može očekivati od finalne verzije, prednji dio izgleda sportski s velikim otvorima na prednjoj maski, poklopac motora ima padajuću liniju, na vrhu svakog ugla su mala svjetla. Stražnji dio je zaobljen, a u unutrašnjosti se na centralnoj konzoli nalazi analogni sat ispod kojeg je smješten ekran infotainment sistema.

Maserati još uvijek krije detalje o pogonu Grecalea, ali se špekulište o 2,0-litarskom blagom hibridnom pogonu koji će biti u osnovnom modelu. U planu je i električna verzija.

Na tržište stiže i Trofeo verzija fokusirana na performanse, koju bi mogao pokretati 3,0-litarski twin-turbo V6 motor iz Maseratija MC20, koji razvija 621 KS. Druge informacije govore o twin-turbo V6 motoru iz modela Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, koji razvija 505 KS. Stelvio i Grecale dijele istu platformu.

Grecale dolazi u GT, Modena i Trofeo paketima opreme, a cijene još uvijek nisu poznate.

KOMENTARI