instant fap
NaslovnicaMagazin

Maslenica sa mesom

Maslenica sa mesom

Potrebno:
* 600 g bijelog brašna
* mljeveno goveđe meso
* glavica luka
* mješavina začina
* ulje
* biber

Priprema:
Potkuhati za tri jufke. Tijesto izraditi i ostaviti da odstoji. Kada odstoji, razvući prvu jufku. U drugoj posudi pomiješati mljeveno meso (najbolje govedinu) sa glavicom luka, mješavinom začina i biberom po ukusu. Razvijenu jufku prvo pomastiti uljem sa dvije kašike. Zatim, prvo prebaciti desnu stranu jufke do pola jufke, zatim lijevu stranu jufke isto dopola. Kašikom ulja pomastiti. Zatim donji kraj prebaciti isto. Ostane vam gornji kraj. Onda redati pripremljeno meso na vrh, ali da vam gornji dio tijesta ostane prazan. Kada ste ga poredali, poklopiti maslenicu gornjim dijelom tijesta. Dobije se kao četverougao, koji zatim opet savijete napola. Tako da vam u jedan pleh stanu ovakve tri jufke. Peći u vreloj rerni. Kada bude gotovo, samo poprskati vodom i prekriti krpom, ne zalijevati. Maslenicu sa mesom jesti uz jogurt. Umjesto mesa, možete staviti sir ili samo jufke pomastiti, kao što je prava maslenica.

KOMENTARI