Masovni ubica otac troje djece, radio kao konobar

HomeVijestiRegion

Masovni ubica otac troje djece, radio kao konobar

EU skinula Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju sa liste sigurnih zemalja za putovanje

Vuk Borilović (34) koji je jučer na Cetinju ubio cijelu porodicu, a više osoba ranio, bio je lovac i zločin je počinio iz lovačkog karabina. 

Mediji prenose da je Borilović radio kao konobar na Lovćenu, a da ga je u krvavom piru spriječio jedan od komšija.

Borilović je rođen na Cetinju gdje je završio Osnovnu školu, dok je Srednju brodo-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje djece.

Nastić je rekla da su na mjestu događaja zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su nakon toga još dvije osobe podlegle povredama u Kliničkom centru u Podgorici.

U masakru je ubijeno i dvoje djece, a među šestoro hospitalizovanih – dvoje na Cetinju i četvero u Kliničkom centru Crne Gore je i jedan policajac.

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin saopštio je da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

“On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, naveo je Brđanin.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su obišli Klinoički centar Crne Gore, su razgovarali sa direktoricom Liljanom Radulović, a potom otišli i na Cetinje.

Radulović je kazala medijima da su u tu ustanovu primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Abazović je najavio da će na nivou Crne Gore biti proglašen trodnevna žalost.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: