McLaren nudi model 720S u legendarnim Gulf bojama

HomeAUTO

McLaren nudi model 720S u legendarnim Gulf bojama

Na aukciju ide McLaren F1 koji je prešao samo 387 kilometara

Iza ručno obojene karoserije ultrasportskog dvosjeda stoji McLarenov odjel MSO (McLaren Special Operations).

Prošlogodišnje obnavljanje saradnje s naftnom kompanijom Gulf u čuvenoj britanskoj automobilskoj kompaniji obilježili su i s posebnim brojčano ograničenim izdanjem modela 720S čiju karbonsku karoseriju krase prepoznatljive boje koje su decenijama prisutne na različitim trkaćim automobilima na stazama širom svijeta.

Za ručno bojenje karoserije svakog primjerka u MSO odjelu kažu da je potrebno 20 sati, a narandžasta boja svoje mjesto pronašla je i na felgama, sigurnosnim pojasevima i nekolicini detalja u kabini. Gulf logo utisnut je u naslonima sjedišta.

U Wokingu nisu objavili koliko će primjeraka napraviti, a iza narandžastoplave karoserije ultrasportskog dvosjeda i dalje se krije centralno smješten 4-litarski V8 biturbo motor čijih je 720 KS pri 7.500 obr/min i 770 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 5.500 obr/min dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi, a od 0 do 200 km/h za 7,8 sekundi. Najveća brzina iznosi 341 km/h, a prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se posredstvom 7-stepenog automatskog mjenjača.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: