instant fap

Meč protiv Grčke otvara vrata raja

Stevanović, Bešić i Zahirović su pozvani u A tim, te na njih nismo mogli računati, a Višća nije došao jer je povrijeđen. Neopravdano je izostao Mario Kvesić, a Benjamin Čolić je stigao povrijeđen, te nije igrao, raportirao nam je selektor mladog tima

Mlada reprezentacija BiH u utorak poslijepodne odigrala je kontrolni meč proitv U19 selekcije, koji je završen rezultatom 1:1.

Pogodak za U19 tim postiogao je Maletić, dok je strijelac za U21 selekciju bio Đurić, kojem je to bio treći pogodak u trećem nastupu za mladi tim.

Suljić se dokazao

Svrha okupljanja, kako nam je rekao selektor mlade reprezentacije, Vlado Jagodić bilo je prvenstveno druženje uoči odlučujućih utakmica za odlazak na EP, protiv Grčke i Njemačke, ali i uvid u moguće alternative.

“Poštujući UEFA termin, željeli smo okupiti najbolje što imamo u ovom trenutku kako bismo se malo vidjeli, ali i odigrali jednu utakmicu. Nažalost, Stevanović, Bešić i Zahirović su pozvani u A tim, te na njih nismo mogli računati, a Višća nije došao jer je povrijeđen. Neopravdano je izostao Mario Kvesić, a Benjamin Čolić je stigao povrijeđen, tako da smo morali improvizovati, što i nije loše, s obzirom na to da moramo pronaći rješenja za njih ukoliko ih Sušić bude želio i u kvalifikacijama za SP, ili ukoliko neko od njih bude povrijeđen”, objašnjava nam Jagodić, koji je nasuprot U21 tima imao selekciju U19 popunjena izlaznim godištima. Među njima je bilo i igrača rođenih 1993. koji nemaju pravo igranja za juniore, a nisu do sada bili na spisku U21 reprezentacije.

“Svi koji su pozvani na ovu utakmicu nalaze se ui konkurenciji za kvalifikacije. Bilo je tu igrača za koje smatramo da bi u budućnosti mogli biti okosnica U21 tima, poput Kovačevića iz Travnika, Suljića iz Sarajeva, koji je svojim igrama u Evropi pokazao da može biti alternativa na desnom krilu, ukoliko Sušić bude opet pozivao Stevanovića, a tu su i Maletić, Bevap i Zolotić”, kaže Jagodić, pa naglašava kako je utakmica protiv Grčke, koja se igra 7. septembra na Koševu, ujedno i najvažnija.

“Grčka nam je ulaz u tu posljednju utakmicu protiv Njemačke, gdje ćemo tražiti mogućnost da budemo najbolja drugoplasirana ekipa. Nijemci su već obezbijedili prvo mjesto, ali vjerujem da se možemo nositi s njima. Međutim, kao što sam rekao – meč protiv Grčke je najbitniji i vjerujem da ćemo imati dovoljno snage i kvaliteta da ostvarimo pobjedu u tom susretu.”

Mladi, ipak, na Koševu

Jagodić nam je potvrdio podatak da će se utakmice protiv Grčke i Njemačke (7. i 10. septembar), igrati na Koševu, a ne u Zenici.

“Nažalost, igraćemo u Sarajevu, na Koševu. Oba susreta će početi u 17 sati i nadam se da ćemo imati adekvatnu podršku sa tribina. Volio bih da možemo igrati na Bilinom polju, ali tu će igrati reptezentacija, tako da ćemo mi svoj put ka EP-u tražiti iz Sarajeva”, zaključio je Jagodić, koji je protiv U19 selekcije na teren poslao slijedeću ekipu: Bukvić (od 30. Abdihodžić, od 60. Tomović), Sušić (Ćorić), Kvesić, Markić (Kovačević), Sipović (Dupovac), Grahovac, Gnjatić (Prcić), Mešanović (Suljić), Zakarić (Bekić), Bilbija (Pehar), Đurić.

KOMENTARI