Med Ramić Ilijaza „GONJE“ osvojio zlatni certifikat za kvalitetu

HomeUncategorized

Med Ramić Ilijaza „GONJE“ osvojio zlatni certifikat za kvalitetu

Na imanju Ilijaza Ramića ruža procvjetala u novembru

Nastavljamo sa našom praksom promocije uspjeha naših Sanjana iz zemlje i dijaspore.  Ovaj put lijepu i hvale vrijednu priču donosimo iz pčelinjaka Ramić Ilijaza „Gonje“ iz džemata Gornji Kamengrad-Došci.

Naime, njegov med je na takmičenju pčelara u kvaliteti meda u austrijskom gradu Beču osvojio ni manje ni više, nego PRVO MJESTO I ZLATNI CERTIFIKAT KVALITETE.

12939177_964430690307841_410205349_n

Naime, na ovom prestižnom takmičenju u kojem učešće uzima veliki broj pčelara, kako iz Austrije tako i iz drugih zemalja Evrope, uzorci apliciranog meda prolaze detaljnu profesionalnu analizu, a plasmane određuju isključivo naučni rezultati kvalitete meda.

Kao što napisasmo, u toj analizi, med Gonjinih pčela sa pašnjaka naših šuma i livada zauzeo je 1. MJESTO u analizi kvalitete istog (šumski-livadski med). Ramić Ilijaz, našim sugrađanima poznatiji kao Gonjo, pčelama se druži proteklih 10-ak godina i trenutno ima oko 70 sanduka.

Mjesta na kojima drži pčele su autentični odraz čiste i netaknute prirode, na livadama okruženim šumama i u čijoj blizini nema vještačkih i hemijskih oprašivanja koja bi ugrozila kvalitetan i prirodan prinos meda. „Vjerovatno je to jedan od presudnih razloga da je med od mojih pčela dobio zlatni certifikat najprirodnijeg meda“, ističe Ramić, te napominje kako osobno nije previše opterećen time koliki će biti godišnji prinos meda.

12919043_964430726974504_1904612761_n

Druženje sa ovim sićušnim Božijim stvorenjima dođe mu kao dnevna doza istinskog duševnog odmora i relaksacije od svakodnevnih životnih obaveza, a na naš upit o prošlogodišnjem prinosu, odgovara zahvalom Dragom Bogu i napomenom da ga ima još dovoljno za sve one koji budu zainteresovani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0