instant fap
NaslovnicaSportslajder

Međedović napušta Podgrmeč

Međedović napušta Podgrmeč

Haris Međedović ( 17 ) član  juniora i prvog tima NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta, svoju nogometnu karijeru vjerovatno će nastaviti u drugom klubu.

Svakodnevno dobivam pozive mnogih klubova iz BIH kao i iz inostranstva, ali sad zasad kako stvari stoje, mislim da bi trebao otputovati uskoro na probu u jedan jako kvalitetan  klub u inostranstvu. O imenu kluba i o kojoj je državi riječ, ne bi još da govorim dok ne bude sve završeno ; kaže mladi Međedović, na kojeg bi  selektori mlade naše reprezentacije trebali da obrate pažnju, jer za   ovog mladog momka  kažu da takvog talenta već dugo nije bilo u Krajini. Međedović igra na poziciji centralnog veznog, visok je 1,85 lijevak je ali igra podjenako sa obje noge, te izuzetno dobro igra sa glavom.

Haris Međedović je svoje prve nogometne korake napravio u NK Podgrmeč, a tamo  je svoju karijeru započeo  i naš reprezentativac Senijad Ibričić. Međedović je u selekcijama predpionira i pionira bio najbolji igrač i strijelac Unsko-Sanskog Kantona, dok je u kadetskoj selekciji u 1 ligi zapad dvije godine bio najbolji igrač i strijelac sa 23 odnosno  26 golova. Međedović je talenat naslijedio od dida Hame, koji je bio jedan od najboljih nogometaša Kosova.

KOMENTARI