instant fap

MEDŽLIS SANSKI MOST UZ AMIRA BAJRIĆA I SMAJU HODŽIĆA

MEDŽLIS SANSKI MOST UZ AMIRA BAJRIĆA I SMAJU HODŽIĆA

Medžlis Islamske zajednice je na inicijativu Glavnog imama, a putem socijalnog fonda “Berićet” uručio ovih dana finansijsku pomoć u iznosu od po 500 KM dvojici bolesnih sugrađana koji će liječenje potražiti u Republici Turskoj. 

U proteklim danima armija dobrih ljudi se na razne načine uključila u humanitarnu akciju pomoći Amiru Bajriću iz džemata Čaplje i Smajilu Hodžiću iz džemata Vrhpolje.

Smajo je sa svojom majkom već u Turskoj i obavlja pripremne preoperativne pretrage za šestu operaciju po redu, dok Amir-Amko čeka da popravi svoj imunološki sistem kako bi mogao krenuti na isti put.

Hanuma će krenuti sa njim, dvojica sinova ostat će kod kuće i čekati da se otac vrati sa dobrim vijestima, ako Bog da. A otac, pun optimizma i volje za životom kao rijetko ko, govori nam: “Uz pomoć Božiju i podršku našeg naroda, ja ću otići. I ja se vraćam ako Bog da, jer valja ove sinove poženiti. Gleda ih i miluje pogledom u kojem zaiskri suza, ali joj ne dade da sklizne niz lice. 
Očinski ponos, ali i ogromni optimizam bili su jači. I poruka da će bâbo ovu bitku dobiti, ako Bog da. 

ZAHVALA I APEL …
Zahvaljujemo se dobročiniteljima koji nam svoje povjerenje ukazuju donirajući svoja sredstva za naše humanitarne aktivnosti, posebno porodici Bajraktarević iz Kamička, te supružnicima Fehimu i Ajli Sadić iz Trnove.
Sve vas koji ste u mogućnosti pozivamo da se uključite u akciju pomoći Smajilu i Amiru, kako bi Smajo u zdravlju dočekao svoju ženidbu, a Amko svoje sinove poženio, inšaallah.
Možete to učiniti direktnom uplatom na njihove račune ili na račun Medžlisa sa naznakom: “pomoć za H. Smajila ili B. Amira”.

KOMENTARI