instant fap

Mehmed Baždarević: Imamo snage i kvaliteta da odemo na Euro

Mehmed Baždarević: Imamo snage i kvaliteta da odemo na Euro

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je odigrala 1:1 protiv Irske u Zenici u prvom meču baraža za odlazak na Euro, a selektor Baždarević izjavio je poslije meča da večerašnji rezultat nije povoljan, ali da imamo šanse u revanšu za tri dana.

“Nezadovoljni smo i razočarani.  Željeli smo puno više pružiti na terenu, pogotovo ovim navijačima koji to zaslužuju. Iskreno, ne mogu da komentarišem utakmicu jer većinu nisam ni vidio zbog magle. Rezultat nije povoljan, ali imamo šanse u revanšu” kazao je Baždarević.

Selektor smatra da smo večeras napravili nekoliko pogrešaka, a razlog je loš teren.

“Napravili smo neke greške, ali najviše zbog terena. Morali smo pružiti bolju igru. Nismo ni imali sreće u prvom poluvremenu, kada smo propustili prilike. Irci su nam dali gol, ali spremit ćemo se i obećavam da će u Dablinu biti drugo lice naše reprezentacije”, poručuje Meša i dodaje:

“Spremali smo se da imamo posjed lopte, ali i da dugim loptama probamo nešto uraditi. Nije išlo kako smo zamislili, pa je utakmica tekla drugim tokom. Nažalost, i gol nas je uzdrmao, ali smo se vratili. Nije sve izgubljeno i mislim da imamo snage i kvaliteta da odemo na Euro.

Na pitanje o igraju Bešića u revanšu, naš selektor kaže:

“Računam na Bešića u revanšu.  Večeras smo odlučili da igramo sa igračima koji igraju dobro i standardno. Vidjet ćemo da li ćemo u Dablinu igrati sa dva napadača. Igrači su dali sve od sebe, borili su se i trčali, ali nismo uspjeli pobijediti. Pokušali smo i sa Milanom, koji je razdrmao protivničku odbranu. Da ćemo sve od sebe u revanšu da izborimo plasman u Francusku”, zaključio je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI