Mehmed Baždarević: Respektujemo Irsku, ali se ne bojimo

HomeSport

Mehmed Baždarević: Respektujemo Irsku, ali se ne bojimo

O’Neill: Ne smijemo se braniti; Clark: Čeka nas teška utakmica

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino polje u prvom susretu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo odmjeriti snage s reprezentacijom Irske. Večeras je na Bilinom polju održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba, Mehmed Baždarević.

“Mislim da mi nećemo mijenjati našu koncepciju i organizaciju u zavisnosti od protivnika. Mi ćemo se držati svoje igre i koncepcije.Sigurno je da oni imaju problema, ali imaju kvalitetne igrače koji mogu zamijeniti one koji nisu tu. Ne bojimo se to je prvo, ali da se radi o dobroj ekipi to ne možemo poreći. Mi smo uradili sve da se spremimo i mislim da imamo dovoljno kvaliteta da im se suprotstavimo”, rekao je Baždarević i dodao:

“Sigurno da i utakmica protiv Velsa može pomoći u pripremi. Ipak ima dosta razlika između njih. Gledali smo Irce i učinit ćemo sve da im se suprotstavimo. Posjed lopte bi mogao biti jako važan, ali mi moramo biti spremni na sve. Borbu, agresivnost, ali i dobru igru”, naglasio je Baždarević.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0