instant fap

Mejdan nosio Zmajeve do pobjede: Tuzla zaslužuje reprezentaciju…

Mejdan nosio Zmajeve do pobjede: Tuzla zaslužuje reprezentaciju…

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Slovačkom (29:25) je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će igrati u Francuskoj 2017. godine. Zmajevi su se tako uspješno vratili u Tuzli gdje tradicionalno pružaju izvrsne partije. Pred 5.000 vatrenih navijača, ni večeras nije bilo drukčije.

Ekipa Dragana Markovića s druge strane terena imala je vrlo dobru reprezentaciju Slovačke, možda i najozbiljniji tim kvalifikacijske grupe 1. Dobar je to znak, sjajan početak novog puta ka najvećoj svjetskoj rukometnoj smotri.


Meč je bio dosta težak i do samog kraja neizvjestan. Premda je bh. tim češće vodio, gosti su bili uporni i držali malen rezultatski zaostatak što ih je pred sami finiš, dovelo u dobru poziciju za eventualni preokret.

Koliko su timovi večeras bili izjednačeni, najbolje svjedoči podatak da su naši tek šest minuta prije kraja meča došli do tri gola viška. Zabio je u 54. minuti Dejan Malinović za 25:22 i već tada mogao se naslutiti uspjeh Markovićevih pulena. Profunkcionirala je tada i naša odbrana,Mirsad Terzić i Vladimir Vranješ izgledali su sjajno.

Nikola Prce pogađao je u napadu, krenulo je i golmana Marija Blaževića – sve u finišu, kad je bilo najpotrebnije. Pružilo je to šansu Markovićevu za manevre, prednost je rasla, bili smo opušteni i kvalitetni.

Rutinski su Zmajevi meč priveli kraju, barem iskustva današnjoj bh. rukometnoj vrstu ne fali… Prvo ime meča bio je Prce, on je bio strijelac sjajnih devet golova, a neki su bili iznimno značajni. Odličan utisak ostavio je i Marko Tarabochia. Konačan rezultat bio je 29:25.

Radiosarajevo.

KOMENTARI