instant fap

Mercedes već radi na novoj E-Klasi

Mercedes već radi na novoj E-Klasi

Njemačka kompanija Mercedes-Benz je nedavno predstavila redizajniranu verziju E-Klase kako bi bila još konkurentniji rival BMW-ovoj Seriji 5, a pored toga tome već radi na novom modelu.

Mercedes je poboljšao dizajn eksterijera, povećao domet i unaprijedio tehnologiju, tako da je E-Klasa nakon facelifta i dalje među najljepšim luksuznim sedanima na tržištu. No, kada je slogan kompanije “The Best Or Nothing” (Najbolje ili ništa), onda nema vremena zas opuštanje. Fotografi magazina Carbuzz su fotografisali sljedeću generaciju E-Klase na testiranju.

Foto: Carbuzz
Foto: Carbuzz

Vidjeti novu E-Klasu na testiranju je pomalo iznenađujuće zbog činjenice da je aktuelna tek osvježena, ali razvojni ciklusi u autoindustriji su prilično dugi. Kamuflirana testna mula je koristila karoseriju E-Klase prije redizajna, ali se na kraju očekuje potpuno novi model.

Uprkos kamuflaži, može se zaključiti da su prošireni lukovi točkova, što znači da bi E-Klasa u sljedećoj generaciji mogla biti šira. Druga mogućnost je da su prošireni kako bi se našlo mjesta za veće točkove tokom testiranja.

Čini se da je prototip nešto više podignut, a oznaka koje bi ukazivale na električni pogon zasad nema.

Foto: Carbuzz
Foto: Carbuzz

Sljedeća generacija E-Klase će nositi oznaku W214, a njen dolazak se očekuje 2023. ili 2024. godine. To znači da ima još vremena za špijunske fotografije koje otkrivaju dizajn produkcijskog modela.

Mercedes će uskoro ponuditi električnu verziju E-Klase pod nazivom EQE, ali je već sada jasno da će E-Klasa u narednoj generaciji biti dostupna s benzinskim motorom.

KOMENTARI