instant fap

„Merhamet“ iz Sanskog Mosta organizirao podjelu mesa

„Merhamet“ iz Sanskog Mosta organizirao podjelu mesa

Humanitarna organizacija „Merhamet“ iz Sanskog Mosta organizovala je jučer podjelu kurbanskog mesa građanima koji su izvršili uplate za njihovu nabavku, a jedan dio mesa podijeljen je i osobama slabijeg imovnog stanja.

Radi se o jagnjećem mesu koje je, kao i ranijih godina nabavljeno u Australiji. Meso je prošlo veterinarski pregled i potpuno je ispravno za upotrebu. Prema riječima nadležnih osoba iz ove humanitarne organizacije, meso je nabavljeno uplatama građana za vrijeme proteklog isamskog blagdana, Kurban bajrama,  na račun „Merhameta“ i radi se o ukupnoj količini od tri tone. Meso je danas podijeljeno građanima koji su izvršili uplate, kao i siromašnim licima.

Prema riječima potpredsjednika „Merhameta“, Mehmeda Bahtića, za podjelu mesa vlada veliko interesovanje čemu je razlog i teška ekonomska situacija u društvu. Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ u poslijeratnom periodu realiziralo je niz humanitarnih akcija koje su imale za cilj pomoć osobama koji žive u uslovima socijalne ugroženosti. Ovo društvo djeluje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine realizirajući različite aktivnosti. Podjela kurbanskog mesa je jedna od redovnih godišnjih aktivnosti koju „Merhamet“ realizira.

KOMENTARI