instant fap

Merhamet podijelio devedeset paketa

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ iz Sanskog Mosta upriličilo je danas podjelu prehrambenih paketa za socijalno najugroženije porodice koje žive na području općine Sanski Most.

Pomenuti prehrambeni paketi u Sanski Most dopremljeni su iz Švedske, gdje su aktivisti i članovi Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ koje djeluje na području ove skandinavske države, organizovali akciju prikupljanja osnovnih životnih namirnica pod nazivom „Iftar 2012“.

U ovoj humanitarnoj akciji koja se organizuje svake godine za vrijeme mjeseca Ramazana, prikupljeno je oko 4000 paketa koji su namijenjeni za građane slabijeg imovnog stanja u ukupno pedeset općina u BiH.

Prema riječima Saide Kuželj, predsjednice „Merhameta“, zahvaljujući pomenutoj akciji danas je u Sanskom Mostu podijeljeno devedeset paketa koji sadrže prehrambene artikle i higijenske potrepštine.

Ovo humanitarno društvo u skladu sa svojim mogućnostima svakodnevno pomaže materijalno ugroženim građanima, a jedan od njih je i Hasan Kreštić iz Skucanog Vakufa koji se zahvalio organizatorima ove humanitarne akcije.

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ već dugi niz godina uspješno radi i djeluje na području općine Sanski Most, pomažući pri tom svim građanima koji su socijalno ugroženi bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Ovom prilikom iz ove organizacije uputili su poziv građanima i institucijama da se svojim donacijama ili novčanim prilozima uključe u ovakve akcije.

KOMENTARI