instant fap

Merhamet pomaže ugroženim porodicama

Merhamet pomaže ugroženim porodicama

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet iz Bosanske Dubice obezbijedilo je huamnitarnu pomoć za 25 ugroženih porodica u naselju Jezernice.

Ovim porodicama danas su podijeljeni paketi sa najneophodnijim namirnicama prehrambenih proizvoda i sredstvima za higijenu. Kako nam je potvrdio Jasmin Spahić, predsjednik Merhameta Bosanska Dubica, današnja posjeta je simboličnog karaktera, jer će u narednim danima uslijediti velika akcija prikupljanja i isporuke pomoći za Sanski Most, kojom će se obezbijediti dodatnih dvije stotine paketa za najugroženije porodice. Ove aktivnosti sprovode se u koordinaciji sa Merhametom iz Sanskom Mosta, a volonteri iz Bosanke Dubice već su započeli sa prikupljanjem sredstava.

Pored Sanskog Mosta, članovi ovog dobrotvornog društva posjetili su danas i Prijedor, te su tom prilikom posjetili povratničke kuće, a ugroženim mještanima uručili humanitarne pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Od početka katastrofalnih poplava volonteri Merhameta, kao i ostali humani ljudi iz ovog grada dali su veliki doprinos u pomaganju ugroženog stanovništva, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

KOMENTARI