Mesić: Milanović je htio reći da nećemo dozvoliti razbijanje BiH

HomeVijestiRegion

Mesić: Milanović je htio reći da nećemo dozvoliti razbijanje BiH

Mesić: Milorad Dodik je novi Slobodan Milošević

Komentirajući jučerašnje izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića, lider SDP-a i kandidat za premijera Hrvatske Zoran Milanović, ocijenio ih je redovnim repertoarom uvreda koje Vučić ima za Hrvatsku. “Emisari i huškači iz Beograda neka ne prelaze preko Dunava”, poručuje.

Također dodaje da nikad ne priča “protiv Srba, samo protiv čaršije, a to je pisao Stjepan Radić. Čitajte malo”.

Ovo je kazao nakon kafe koju je popio s bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem koji je također u utrci za mjesto u Hrvatskom saboru na izborima u septembru.

Mesić je ispričao kako su na kafi razgovarali o predizbornoj situaciji.

“Pričao sam mu gdje sam bio do sad, šta radim, i on je to meni rekao. Sanirano je dosta onoga o čemu je bilo do sad rasprava. Ona tema da nećemo ostaviti Hrvate s Bošnjacima, on je htio reći da nećemo dozvoliti razbijanje BiH, da se izdvoji RS iz BiH, jer mi smo garant opstanka BiH, Hrvatska je to potpisala, pa to treba i decidirano reći’, kaže Mesić.

mesic milanovic (1)

Bivši predsjednik komentirao je i snimku koja je procurila sa sastanka Milanovića s braniteljima.

“To je bila vijest za jedan dan. Neće to riješiti pitanje izbora. To u izborima ne igra neku ulogu”, smatra Mesić te je dodao da on nije u žestokoj kampanji.

“Milanoviću ne treba davati savjete, on je dovoljno politički educiran da zna držati situaciju pod kontrolom”, zaključuje Mesić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0