instant fap

Mi, žene

Mi, žene

Mi žene predstavljamo polovinu stanovništva planete ali i dalje to u javnom prostoru ne vidimo, ne osjetimo i žene ispred malih ekrana tražimo.

Možda ste očekivali da će današnji blog biti posvećen toj temi ali ne. U nekom od narednih ću analizirati i porediti pojavu žene u javnom prostoru, nekada i sada.

Danas nema ljepšeg osjećaja od onog kada same sebi pokažemo koliko smo jake, koliko umijemo i možemo, ratove u sebi da vodimo, život previše osjećamo, šta sve proživimo i nekom nevidljivom snagom dalje nastavimo.

Da živimo. Želimo. Osjećamo. Volimo. Emotivne smo. Snažne smo. Borimo se. Radimo. Obrazujemo se. Zalažemo se. Razumne smo. Pažljive smo. Kreativne smo. Slušamo. Podržavamo. Hoćemo. Nećemo. Treniramo. Kuhamo. Imamo vremena. Vjerujemo u sebe. Prihvatamo. Dokazujemo se. Dajemo sve od sebe i rezultate ostvarujemo.

I sve smo to danas mi, žene. Danas smo ojačale, prijateljstva sklapamo, karijere gradimo, porodicu na prvo mjesto stavljamo. Ili ništa od toga ne želimo. 

Sve je to uredu. Sve biramo same, koliko sebe u nešto dajemo, toliko i očekujemo. Katakada prikazujemo snagu, skrivamo slabosti, emocije previše prikazujemo ili od njih skroz odustajemo.      Sve dok  savršenstvo ne tražimo, tuđim koracima se ne vodimo i u sebi samo najbolje želimo, možemo mnogo da postignemo. Danas se osjećamo slobodnije, odlučnije, biramo ono za što smatramo da je u trenutku najbolje, s tim se vodimo, to živimo.

Živjele smo mi, žene i prije. Bile jake, hrabre, važne, svaka za sebe. Vremena su donijela neka nova iskušenja i nove borbe, neka nova olakšanja i možda danas mi žene u nekim drugim stvarima sreću pronalazimo. No, na kraju shvatamo da stvari za koje živimo, koje najviše cijenimo s našim majkama poklapamo i u tim malim trenucima sreću pronalazimo. Njima se vraćamo i istinske ljepote jedna u drugoj pronalazimo. Priče pričamo i iz svake pouke izvlačimo. 

Mi, žene duplo osjećamo i to glasno izgovarajmo. Za sve odgovornost same preuzimamo, s toga ovaj život jedna uz drugu proživimo, rame uz rame, uz ženu prije svega stanimo i istinsku podršku jedna drugoj pružimo. 

(Na slici su polaznice Alpi programa  u Bosni i Hercegovini sa koordinatoricom, koje bez obzira na sve razlike svakim danom pružaju vjetar u leđa jedna drugoj) 

KOMENTARI