instant fap

Microsoft planira uređaj s dva ekrana koji se povezuju “virtuelnom magnetnom šarkom”

Microsoft planira uređaj s dva ekrana koji se povezuju “virtuelnom magnetnom šarkom”

Kompanija Microsoft ima ambiciozan plan za novi uređaj koji će posjedovati dva ekrana, a koji će se povezivati pomoću magnetne šarke.Dokumenti patenta pokazuju detalj koji Microsoft opisuje kao “virtuelnu magnetnu šarku” koja se proteže dužinom oba ekrana te omogućava sigurnu metodu njihovog spajanja, ali i rotaciju za 180 stepeni.

Ideja je da se dva ekrana spajaju lako, baš kao što je slučaj s postojećim Microsoftovim Surface uređajima koji već koriste metode magnetnog spajanja ekrana i tastature. Primjer su modeli Surface Book i Surface Pro.

Magnetno povezivanje ima prednosti nad fizičkim, a među njima su manji razmak između ekrana i manji rizik od ulaska prašine u šarku i ometanje njene funkcije.

Međutim, kao i u slučaju svakog patenta, koncept možda i neće nadživjeti fazu koncepta i istraživanja, odnosno možda nikad neće ugledati svjetlo dana.

Jedno je sigurno, a to je da Microsoft ima u planu uređaje s dva ekrana koji bi se mogli pojaviti relativno brzo. To su Surface Duo i Surface Neo koji će debitovati krajem ove godine.

KOMENTARI