instant fap

Midho ponovo dezinformirao javnost

Midho ponovo dezinformirao javnost

Općinski sud u Sanskom Mostu, odbio je tužbeni zahtjev glumca Zijaha Sokolovića protiv Općine Sanski Most.

Ugledni pozorišni glumac je smatrao da mu je za organizaciju dječjeg festivala u Sanskom Mostu ostao neisplaćen honorar od preko 18 000 KM.

Nakon pravosnažne presude kantonalnog suda u Bihaću na kome je dokazano da su Sokoloviću isplaćene sve ugovorene obaveze, isti je svoje pravo potražio i na općinskom sudu u Sanskom Mostu.

Donesena presuda decidno obrazlaže činjenicu da su Sokoloviću po svim ugovorenim obavezama isplaćeni honorari i da njegov zahtjev nema nikakvog zakonskog osnova. Iz obrazloženja sudske presude se može zaključiti da je Sokolović zapravo pokušao prevariti općinsku upravu tražeći nešto što nikada nije ugovoreno.

Novinar i dopisnik Avaza Midho Dedić je odbio komentirati presudu iako je u više navrata objavljivao tekstove u kojima je javnost dezinformirana o sporu Zijaha Sokolovića i Općine Sanski Most.

Izrezak

Interesantna je i činjenica da Dedić nije objavio niti komentirao ni jednu od do sada izgubljenih Zijahovih parnica na sudu…

„Priča u Avazu samo je jedna u nizu proizvođenih lažnih afera koje je Midho kreirao. Tako je i u ovom slučaju Zijaha Sokolovića. To bi tek bila stvarna afera da je Općina platila 20 000 KM za honorar koji je već jednom po ugovoru plaćen. Zapravo su općinski čelnici vodili računa o zakonitosti utroška budžetskih sredstava. Upravo to potvrđuju i presude nadležnih sudova“, izjavio je prozivani u Avazu Asim Kamber.

Presuda-1

KOMENTARI