Midho – veliki

HomeLokalne temeSanski Most

Midho – veliki

Prozivanje zbog nerada Sande Čekić uporedili sa strijeljanjem srebreničke djece

Već je poznato da je Midhat Dedić samoproglašeni direktor prije nekoliko sedmica uzurpirao kancelariju i 4 sedmice radio na crno. Valjda je čekao upis njegovog imenovanja u sudski registar, pa na TV-u bio manji od makovog zrna. Iako nezakonito, (što će se dokazati u sudskom procesu). 

Midho je navodno od danas zvanično direktor. Kreće i njegova šihterica – konačno. 

Tako je jutrošnji kolegij krenuo njegovim planovima o kreiranju jutarnjeg programa kroz program RTV Sana, ali i kritikama priloga bivše direktorice Suade Jakupovic, koja nije bila prisutna. Jer da jest, košpa bi bilo na sve strane.

I tako stari novinarsko – politički mislilac Midho pomno analizirajući njene rečenice, koje je Jakupovićka neki dan pisala, u prilogu za Hroniku o napuštanju NES-ovog vijećnika Muje Sinanovića, počeo je Suadu ismijavati pred “kolegama”.

U dijelu teksta Jakupovićka reče, citiramo: „Kako kaže pjesma, nešto je trulo u državi Danskoj.“Dočepao se direktor funkcije, krivi urednika za propust, jer to nije pjesma, već citat iz Hamleta. Očito da od prisutnih niko nije čuo (ili nije smio reći), za pjesmu Riblje Čorbe „Kažu da je nešto trulo u državi Danskoj“.

Sanski Most nekad je važio za prvi krajiški rokerski grad, ali ne znamo koji je muzički žanr pratio naš Midho bilder? Ako nije muzičke podloge u bingu.

Dragi Midho, osim što si opsjednut likom i djelom Asima Kambera, izgleda da si sve više opsjednut i njegovom komšijskom – Bišćankom, a Pobriškom Jakupovićkom.

Pravda je spora, ali stigne. Migli biste vrlo brzo zamijeniti uloge, doduše ona po zakonu. Možda ti je buduća direktorica planirala obezbijediti radno mjesto, da harno možeš ići u penziju za dvije godine?! 

Kako si startao, izgledi su ti mali. A neće ti tada biti od pomoći ni Mujo Koričić ni Senja Džafić, koje uporno dozivaš za pomoć…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0