Milorad Dodik ‘izgubio živce’ zbog EU i SAD-a: Pogledajte šta piše na društvenim mrežama

HomeVijestiBiH

Milorad Dodik ‘izgubio živce’ zbog EU i SAD-a: Pogledajte šta piše na društvenim mrežama

Dodik: Sanjamo da budemo jedinstveni dio s maticom Srbijom i to ćemo ostvariti

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik ponovo je izgubio živce na društvenim mrežama.

Proteklih dana, naime, administracije Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i Delegacije Europske unije podsjetile su samoproglašenog vožda koliko su novca uložile u RS.

Npr, SAD su od 1995. godine u RS uložile više od 630 miliona dolara. Pa se ‘raspojasani’ Dodik prije dva dana pohvalio kako je uručio ključeve od 50 stanova za izbjeglice i raseljene osobe u banjalučkom naselju Ada, na što su ga iz EU podsjetili da su upravo oni – u iznosu od 81 posto – finansirali ovaj projekt. Dodajmo i da ga je državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinken jučer uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Nakon više ‘diplomatskih klizećih udaraca’, Dodik je, čini se, izgubio kontrolu pa svako malo na društvenim mrežama objavljuje kojekakve nemušte doskočice na ovu temu.

Jučer je tako napisao:

“Ambasada SAD u Sarajevu bi mogla da sabere i štetu načinjenu RS od 1995. do 2023. Sasvim sigurno da višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu. Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH. Samo za imovinu RS, koju sada pokušavaju da nam otmu, date su desetine hiljada života. Da li su to procijenili na 638 miliona dolara?”

Potom jutros, nova nebuloza:

“Mnoge novinare zanimalo je šta mislim o podacima koje je dala američka ambasada o donacijama u RS od 1995. do danas. Već sam odgovorio – bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko miješali. Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda?”

I na kraju, da ‘zakuca’ valjda sopstvenu sramotu, Dodik maločas na Twitteru piše: “Ambasadoru Michaelu Murphyju preporučio bih da sluša pjesme Baje Malog Knindže.”

Za one koji ne znaju, Baja Mali Knindža široj je javnosti poznat kao izvođač koji je pripadnicima četničkih terorista u BiH i Hrvatskoj podizao moral s pjesmama poput Ne volim te Alija zato što si balijaStan'te paše i ustašeVratiće se Novak sa minobacačaVrati se, vojvodo

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0