instant fap

Minimalna pobjeda Podgrmeča protiv Slobode

Minimalna pobjeda Podgrmeča protiv Slobode

U okviru priprema za proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH, Podgrmeč iz Sanskog Mosta jučer je kao domaćin u prijateljskoj utakmici sa 1:0 savladao Slobodu iz Bosanskog Novog.

Utakmica je odigrana na stadionu Slobode u Mahali, po hladnom i kišnom vremenu. Obje ekipe su imale po nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, a jedini zgoditak na utakmici je postigao Karić u 85. minuti na aistenciju Rizvana. Podgrmeč je nastupio u sastavu Abdihodžić, Kukavica, Fifić, Muzgonja, Krantić, Čulov, Jusović, Podunavac,Stambolija, Hodžić,Jurić, a još su igrali Karić, Ališić,Mahmutović, Rizvan. Ovo je bila i posljednja proba sanskih nogometaša pred nastupajuće važne prvenstvene okršaje, ali kako saznajemo, postoji mogućnost da ova dva kluba odigraju uzvratni prijateljski meč u Bosanskom Novom. Šef Stručnog štaba Podgrmeč kaže da je ipak zadovoljan jučerašnjaom igrom svoje ekipe, jer ovo je bila prva utakmica sa jačim i kvalitetnijim klubom. Naime, Podgrmeč je tokom priprema odigrao samo tri pripremne utakmice i to protiv nižerangiranih klubova.
„ Protiv Slobode su igrali svi igrači na kojem računam u nastavku sezone i koji bi trebali iznijeti teret u prvih nekoliko kola. Imamo još ovu sedmicu da otklonimo sve nejasnoće, te da spremno dočekamo tešku borbu koja nas očekuje u prvoligaškom društvu“, rekao je trener Ključanin.
Prvenstvo Prve lige Federacije BiH počinje u nedjelju 2. marta, a Podgrmeč u prvom kolu odmah ide na neugodno gostovanje kod Rudara u Kakanj.autor: radiosana

KOMENTARI