instant fap

Ministar Salmir Kaplan i bh. dizajneri predstavili domaću modu na London Fashion Weeku

Ministar Salmir Kaplan i bh. dizajneri predstavili domaću modu na London Fashion Weeku

Ambasada Bosne i Hercegovine u Londonu ugostila je 16. februara modne talente iz BiH, u okviru International Fashion Showcase projekta koji traje do 23. februara ove godine. Bh. dizajneri predstavili su se na svjetskoj modnoj sceni u sklopu izložbe ‘HangOn’, uz svesrdnu podršku federalnog ministra kulture Salmira Kaplana

Poznato je da je londonska sedmica mode mjesto na kojem se rađaju nova imena modne scene i mjesto koje je pružilo idealan početni start mnogim današnjim velikim umjetnicima. Svoju veliku šansu dobio je i Modiko. Zahvaljujući saradnji s British Councilom Bosne i Hercegovine koja je počela 2010., članovi ovog udruženja su dobili priliku da se predstave izložbom ‘HangOn’ u prostorijama BiH Ambasade u Londonu.

Koncept izložbe koji su osmislili u Modiku je predstavljanje kroz dvodimenzionalne lutke, što je dojmilo predstavnike Modnog izloga koji su im krajem prošle godine javili da je njihova prijava za izložbu prihvaćena. Naime, izložba je koncipirana na način da su bh. dizajneri svoje radove predstavili na lutkama koje su izrezane od kartona, oduzevši im tako treću dizmenziju, za koju kažu da nedostaje na bh. modnoj sceni. No, na ovaj način su dali priliku svim posjetiteljima izložbe da interaktivno sudjeluju u predstavljanju, tako što bi joj oni svojim tijelom, stavši iza lutke, dali treću dimenziju.

Na izložbi ‘HangOn’ između ostalih prisustvovao je i Salmir Kaplan, ministar kulture i sporta FBiH.

 

KOMENTARI