instant fap

Ministarstvo sigurnosti BiH: Avaz nastavlja da dezinformiše

Dnevni avaz je, iz samo njima znanih razloga, objavio dezinformaciju, čime je još jednom na veoma grub način pokušao da dezinformiše javnost u Bosni i Hercegovini

Povodom teksta u Dnevnom avazu, a koji su prenijeli i pojedini internet-portali, pod nazivom “Plan Sadika Ahmetovića odbačen kao nepotpun”, zbog tačnog informisanja javnosti, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine upućuje demanti i najoštrije osuđuje pokušaj rušenja ovog važnog projekta.
U navedenom tekstu se kaže da Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu nije prihvatilo dokument o pripremnim aktivnostima na realizaciji Projekta suzbijanja nasilnog ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu (VERLT).

U prilogu vam dostavljamo zaključke Vijeća ministra BiH objavljene i na web stranici ove institucije, koji na najbolji način i u potpunosti demantuju tekst u navedenom listu.

Također, Ministarstvo sigurnosti BiH je odmah nakon sjednice uputilo saopštenje za javnost sa informacijom o početku realizacije projekta suzbijanja nasilnog ekstremizma i radikalizma, a koje su prenijeli skoro svi mediji u BiH, i kojima ovom prilikom zahvaljujemo na profesionalnosti i objektivnosti. Dnevni avaz je, iz samo njima znanih razloga, objavio dezinformaciju, čime je još jednom na veoma grub način pokušao da dezinformiše javnost u Bosni i Hercegovini, sa očitim ciljem da se onemogući realizacija projekta koji je od izuzetnog značaja za sigurnost kako BiH, tako i svih njenih građana, saopćeno je jučer iz Ministarstva sigurnosti BiH.

KOMENTARI