instant fap

Između zatvaranja česme i potopa

Općina Sanski Most uklanja nelegalne objekte

Ministrica za finansije Unsko-sanskog kantona Azemina Helić (SDP), u zategnutim je odnosima sa Općinom Sanski Most, gdje je na lokalnim izborima SDA potvrdila svoju dominaciju nad ovim gradom, a aktualni načelnik Mustafa Avdagić produžio svoj mandat na još četiri godine. Naime, ona je podnijela tužbu za klevetu protiv mladog pripravnika u Općini, koji priprema izvještaje za lokalni portal, zbog navodnog teksta da je ministrica u službenom automobilu počinila saobraćajni prekršaj.

Radilo se o privatnom automobilu njenog supruga, a ministrica, kako priznaje, legitimisala je tada i policijskog službenika za kojeg smatra da je bio neprofesionalan. Međutim, loši odnosi ministrice i uprave u Sanskom Mostu imaju dublju pozadinu. Naime , sekretar državne službe Općine Sanski Most rješenjem iz augusta ove godine odbio je zahtjev ministricinog muža Zlatana na urbanističku saglasnost za objekat koji su već izgradili na lokalitetu Podovi, nedaleko od rijeke Sane.

Inače u Sanskom Mostu već dugi niz godina vode odlučnu bitku da stanu ukraj nelegalnoj izgradnji i, prema tome, očekuju uklanjanje ovog objekta. Prema našem izvoru, s obzirom na to da ministrica Helić upravlja Ministarstvom za finansije, zbog nastalog sukoba u Sanskom Mostu s te strane očekuju sad i „zatvaranje česme“ iz kantonalnog proračuna.

Helići su se na općinsko rješenje žalili Ministarstvu za prostorno uređenje Vlade USK-a na čijem čelu sjedi ministrica Sinha Kurbegović, partijska kolegica Helićke. Međutim, njihova žalba je odbijena kao neosnovana. Kao obrazloženje je navedena činjenica da se prostornim planom predviđa hidroakumulacija na lokaciji Podovi, prema tome ministricina vikendica bi, i onako, trebala biti potopljena. Ministrica Azemina Helić, preko svoje sekretarice, na ovo sve nam je poručila da se ne radi o njenoj vikendici, nego da je to stambeni objekat koji se vodi na njenom mužu, te da imaju svog advokata koji radi na pravnom lijeku.

Oslobođenje/F. Bender

KOMENTARI