instant fap

Miralem Pjanić: Želim svoju Bosnu i Hercegovinu odvesti na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Miralem Pjanić: Želim svoju Bosnu i Hercegovinu odvesti na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Još jedan fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao je na Sarajevski aerodrom, nakon što su to prethodno učinili Kolašinac, Begović, Salihović, Zukanović…

Naš Princ Miralem Pjanić u razgovoru za portalRadiosarajevo.ba jasno je stavio do znanja da mu je najveći cilj odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Kazao je da nas očekuju dvije velike borbe i teške utakmice.

“Mislim da smo izvukli ono maksimalno nakon katastrofalnog početka u kvalifikacijama, izvukli smo taj baraž i nadam se da ćemo što bolje proći. Reprezentacija će sve dati da odradimo što bolji posao, posebno kada je u pitanju ova prva utakmica – da ne primimo gol. Pokušat ćemo da pobijedimo i da se plasiramo na ovo Evropsko prvenstvo koje nam je i cilj. Također se nadamo da ćemo imati i veliku podršku navijača.

“Meni je prije svega san i posao da igram za svoju državu, da odvedem Bosnu i Hercegovinu na Evropsko prvenstvo, a gdje će se igrati – to mi nije bitno. Bitno je da BiH ima uspjeh – to mi je jedini cilj.

Kao što smo prethodno prvi put u historiji uspjeli da odemo na Svjetsko prvenstvo, isto tako se nadam da će to biti i slučaj s Evropskim prvenstvo”, kazao je Miralem Pjanić.

Mišljenja je također da je Irska reprezentacija velikog kvaliteta koja je pobijedila Njemačku, da su fizički jaki i da će selektor zajedno s igračima pokušati naći način za pobjedu.

radiosarajevo

KOMENTARI