instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Mirna s psom Mišom posjetila i Sanski Most

Mirna s psom Mišom posjetila i Sanski Most

Mirna je rođena u Mostaru, a živjela je u Njemačkoj, SAD-u, Španjolskoj, dok je Sarajevo njena trenutna adresa.

Obišla je sve kontinente, tečno govori tri jezika, a početkom 6.mjeseca, odlučila je napustiti korporativni posao (radila je kao event manager za inostranu kompaniju koja se bavila organizacijom sajmova), te je tri mjeseca odlučila posvetiti istraživanju bh. prirodi istovremeno ulagajući u povratak povezanosti sa sobom i ljudima. 

Grad na 9 rijeka u koji ne treba ići samo usput, nego ga izguštirati namjenski. Pored mnogobrojnih gradskih plaža i barova, dvodnevni izlet će vam omogućiti posjetu Dabarskog Vrela i Dabarske pećine – neotkrivenog blaga ovog područja.

Do pećine ćete stići laganom šetnjom od 15-ak minuta iz istoimenog sela. Parkirajte kraj table za Dabarsku Pećnu i spustite se pješačkom stazom nizbrdo do pećine. Planinarska oprema vam nije potrebna, a staza je okružena stablima šipurka te svakako ponesite platnenu vrećicu jer su trenutno u jeku sezone.
Ako imate sreće, bit ćete sami na izvoru, zaći u ogromni unutrašnji prostor pećine (ponesite lampu) i uživati u jednom od netaknutih mjesta prirode uz šum izvora i rijeke koja čudesno nastaje iz istog.

Vodopad Blihe se nalazi na 14km udaljenosti od Sanskog Mosta. S magistralnog puta ćete skrenuti označenim putem prema vodopadu i doći do parkirališta od kojeg vodi uređena staza sa stepeništem.

Putić će vas dovesti do obale rijeke, odakle ćete već čuti moćni šum vodopada, a voda će vas zaprskati već na nekih 100m udaljenosti.

Za ljubitelje planinarenja: Do Vodopada možete doći i šumskim putom, tzv. Cvjetnom Stazom. Kružna staza koji vodi od planinskog doma „PED Kanjon“ će vam pružiti pogled na vodopad s gornje strane, preći ćete rijeku Blihu preko drvenog mostića koji je ravan svakom adventure parku i uz sreću usput ubrati poneku jestivu gljivu. Spustit ćete se uz sami kanjon rijeke nazad do doma. Za više informacija kontaktirajte sjajne ljude iz PED Kanjon.

KOMENTARI