instant fap

Mirno mjesto moćne prirode: Slap Blihe, oaza u koju želimo pobjeći

Mirno mjesto moćne prirode: Slap Blihe, oaza u koju želimo pobjeći

Hrvatski portal punkufer napravio je odličan tekst o našem vodopadu. Inače radi se o portalu koji obuhvaća teme putovanja, hrane i događanja na svjetskoj i lokalnoj razini.

Zbog svoje ljepote i važnosti zaštićen je kao spomenik prirode. Ono što ga čini prepoznatljivim, a i teško zaboravljivim jesu „grbave“ stijene i neobična brazda pri dnu kanjona okružena zelenilom, pa se čini kao da ispod velikog slapa izviru i dva manja…

Čak i da ograničenje putovanja potraje još pet godina, ako nam dopuste makar posjete susjedima – bit će dobro. Priroda Bosne i Hercegovine je zadivljujuća, a toliko toga još nismo vidjeli.

Svega tri sata vožnje od Zagreba ili dva sata od Plitvičkih jezera smjestila se prirodna ljepotica zvana Bliha i njezin vodopad.

Vodopad Blihe, daleko od gužve

Prekrasan slap smjestio se između naselja Fajtovci i Gornji Kamengrad, nedaleko od Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini. Dio je rijeke Blihe, koja se ulijeva u Sanu.

Iako rijeka Bliha sama po sebi nije divlja ni velika, njezin je vodopad impresivan. Visok je oko 55 metara i širok 10 metara, no za većeg vodostaja postaje raskošniji.

Zbog svoje ljepote i važnosti zaštićen je kao spomenik prirode. Ono što ga čini prepoznatljivim, a i teško zaboravljivim jesu „grbave“ stijene i neobična brazda pri dnu kanjona okružena zelenilom, pa se čini kao da ispod velikog slapa izviru i dva manja. No to se samo voda odbija od stijena.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

KOMENTARI