Miroslav Klose završio karijeru

HomeSport

Miroslav Klose završio karijeru

OBRADOVAO FANOVE: Pjanić posjetio klub u kojem je napravio prve nogometne korake

Jedan od najboljih napadača Njemačke u historiji danas je završio svoju karijeru, objavio je njemački savez.

Najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava.

Ova rečenica je dovoljan pokazatelj šta je u svojoj karijeri uradio Miroslav Klose, jedan od najboljih napadača reprezentacije Njemačke u historiji.

Ovaj 38-godišnji fudbaler je danas odlučio da prekine sa igračkom karijerom, nije više želio da traži novi klub, iako je imao odličnih ponuda, jedna je čak bila i od Napolija.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri je igrao za Homburg i Kaiserslautern prije nego što je prešao u Werder, a nakon tri sezone u Bremenu prešao je u najjači klub u Njemačkoj, Bayern iz Minhena.

Tamo je igrao četiri sezone, da bi od 2011. godine do završetka prethodne sezone igrao za Lazio, a za samo pet godina uspio je da postane sedmi strijelac u historiji kluba.

Sa reprezentacijom Njemačke ima osvojeno Svjetsko prvenstvo, drugo mjesto na istom takmičenju 2002. godine, kao i treće mjesto 2006. i 2010. godine.

Ima dvije osvojene Bundeslige sa Bayernom, dva kupa sa istim timom, a sa Lazijom je osvojio Kup Italije.

Jedini je igrao koji ima četiri medalje sa Svjetskih prvenstava, a postigao je 16 golova na svim prvenstvima svijeta čime je najbolji strijelac u historiji.

Inače, danas je bio na razgovoru sa Joakimom Loewom, imaće i novi posao, najvjerovatnije će biti član stručnog štaba “Elfa” nakon što završi kurs trenera koji organizuje savez u Njemačkoj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0