Mirovni kamp u Sanskom Mostu

HomeLokalne temeSanski Most

Mirovni kamp u Sanskom Mostu

“Posadi svoj hlad”

Edukacija za mirovne trenere održava se ovih dana u organizaciji Centra za izgradnju mira, u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta.

Cilj ovog događaja da se edukuju budući lideri koji će raditi na promociji dijaloga i tolerancije među mladima koji žive na prostorima Bosne i Hercegovine.

Živo i radno je ovih dana na lokalitetu „Mirovne farme“, kako se naziva imanje u vlasništvu Centra za izgradnju mira, gdje se organizuju različiti događaji u okviru kojih se druže mladi ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Događaj koji je u toku organizovan je i provodi se uz poštivanje svih potrebnih higijensko epidemioloških mjera, a ovogodišnji učesnici imali su već priliku da se upoznaju u sklopu „Mirovnog kampa“ koji je na istom mjestu održan prije nešto više od mjesec dana. Ovakvim događajima želi se uputiti snažna poruka da su mladi aktivni činioci u izgradnji društva i da je ova zemlja dovoljno prostrana za sve ukoliko se dobro organizujemo i sarađujemo, kažu organizatori.

U okviru ovog događaja učesnici će proći sve potrebne aktivnosti posvećene sticanju znanja o procesima pomirenja i izgradnje mira. Za vrijeme boravka u Sanskom Mostu oni su smješteni u šatorskom naselju na području sela Kruhari, gdje je organizovana i većina sadržaja ovogodišnjeg treninga za mirovne lidere.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0