instant fap

Mirza Hamzabegović novi golman Veleža

Fudbalski klub Velež dobio je novog člana. Riječ je o Mirzi Hamzabegoviću (22), mladom golmanu Podgrmeča, koji je dogovorio višegodišnju saradnju sa Rođenim.

“Nakon što smo jučer ostali iznenađeni razvojem situacije oko Bandovića, nismo ništa htjeli prepustiti slučaju. Mirza je već od ranije bio u fokusu naše pažnje i uspješno smo se dogovorili. On će se vrlo brzo priključiti ekipi u Austriji. Kako su mi javili iz Heiligenkreuza uslovi za rad su odlični i ekipa je već danas u punom trenažnom procesu. Mislim da su protivnici sa kojima ćemo igrati odlična prilika za nastavak ove međunarodne afirmacije kluba koja traje već godinu dana”, istakao je Admir Velagić, sportski
direktor Veleža.

Mirza Hamzabegović rođen je u Zvorniku, a prošao je sve selekcije Podgrmeča. Jedno vrijeme proveo je u hrvatskom prvoligašu Karlovcu. Posljednju sezonu branio je za Podgrmeč, sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu FBiH. On je jedan od najboljih mladih golmana druge lige, a od strane Sportskog saveza Sanskog Mosta proglašen je za najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji u kategoriji loptačkih sportova za 2011.godinu, što je i kruna dosadašnjeg njegovog rada i kontinuiranog napretka.

Njegovim dolaskom dodatno je unaprijeđena uspješna saradnja Podgrmeča i Veleža. U narednom periodu saradnja će biti još više proširena, posebno jer Velež u ovom prelijepom krajiškom gradu ima veliki broj svojih navijača. Sanjani su povratkom u Prvu ligu FBiH, izgradnjom nove moderne tribine, kao i stvaranjem igračkog kadra za stabilan plasman u novoj sezoni, napravili korak više kada su ambicije kluba u pitanju.

KOMENTARI