instant fap

Misimovića neću zvati jer protiv Grka mi trebaju oni koji ‘izgaraju’ na terenu

Misimovića neću zvati jer protiv Grka mi trebaju oni koji ‘izgaraju’ na terenu

Misimovićev kvalitet nije sporan, međutim, protiv Grka će meni trebati fudbaleri u vrhunskoj formi, da izgaraju na terenu svih 90 minuta. To su oni koji imaju punu minutažu u svojim klubovima

Nisam se odrekao Zvjezdana Misimovića, on je izvrstan fudbaler, ali meni trebaju oni koji su u takvoj top formi da mogu “poginuti” na terenu u utakmici protiv Grčke u martu, rekao je u petak Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH

Najbolji bh. tim generalnu probu pred jedan od ključnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, imaće na gostovanju u Sloveniji narednog mjeseca. Spisak će biti objavljen krajem januara, a već sada je sigurno da se na njemu neće naći ime popularnog Misketa, koji je nadavno postao član kineskog prvoligaša Guizhou Renhe.

“Za utakmicu sa Slovenijom nemam razloga da zovem Misimovića, jer je daleko, tek nedavno je potpisao za novi klub, ali nisam ga se odrekao. Što se tiče budućnosti i meča sa Grcima, ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati. Ja znam da je on praktično posljednju utakmicu odigrao protiv Alžira.

Poslije toga nijednu u klupskom dresu. Misimovićev kvalitet nije sporan, međutim, protiv Grka će meni trebati fudbaleri u vrhunskoj formi, da izgaraju na terenu svih 90 minuta. To su oni koji imaju punu minutažu u svojim klubovima, ali napominjem da je još rano govoriti o tome koga zvati za taj meč”, istakao je selektor BiH za Nezavisne novine.

Osvrnuo se Sušić i na sve češće medijske istupe reprezentativaca kako je Misimović potreban ekipi i kako ga treba zvati.

“Mislim da su to bespotrebne izjave. Igrači nisu ti koje treba pitati za takvo mišljenje, jer logično je da nijedan neće reći da ne treba zvati nekog njegovog kolegu. Međutim, selektor je taj koji odlučuje, ne o Misimoviću, već o svima”, ističe Sušić.

Miroslav Stevanović debitovao je sredinom ove sedmice za Sevilju. Sušić je imao priliku gledati taj meč u TV prenosu i zadovoljan je onim što je mladi bh. fudbaler pokazao.

“Gledao sam tu utakmicu, ali ne iz razloga da bih se uvjerio u kvalitet Stevanovića. Ja u njega ne sumnjam, upoznao sam ga do sada jako dobro. Može se reći da je on već sada u početnom sastavu za Grke”, pojasanio je Sušić.

Selektoru BiH povremeno se zamjera što ne poziva veliki broj novih fudbalera u dres sa državnim grbom. Prokomentarisao je tako nedavnu izjavu Siniše Mihajlovića, kolege ne klupi Srbije, koji je navodno rekao da će u dres “orlova” pozvati mladog bh. reprezentativca BiH Milana Đurića.

“Ja nism trener koji će zvati igrača samo zato da bih ga spriječio da zaigra u dresu druge zemlje. Zovem isključivo one koji mi trebaju i za koje smatram da su zaslužili igrati u A timu. Milan Đurić je dobar fudbaler, međutim, on je sada u niželigašu u Italiji, a mi imamo dosta kvalitetnih napadača. Kada sazrije vrijeme, može očekivati i poziv”, objasnio je bh. selektor.

Pravilnikom FIFA, ukoliko se bh. reprezentacija plasira na Mundijal 2014. godine u Brazilu, profitiraće i neki premijerligaši. Naime, FIFA će svaki klub iz kojeg neki od reprezentativaca dolazi nagraditi sa po 2.180 evra po danu. S obzirom da su od bh. timova reprezentativce iznjedrili Borac (Asmir Avdukić), Željezničar (Muamer Svraka) i Sarajevo (Ivan Sesar), kasa ova tri kluba mogla bi biti punija za oko 100.000 KM.

KOMENTARI