instant fap

Mještani Bojančića dobili vodu

Mještani Bojančića dobili vodu

U selu Bojančić pušten je u rad novoizgrađeni vododvod. Izgradnjom lokalnog vodovoda dugoročno je rješeno pitanje vodosnadbjevanja vodom za ovo selo, a mješatni će nakon nekoliko godina čekanja u svojim domaćinstvima moći koristiti pitku vodu sa gradskog vodovoda. Selo Bojančić koje se nalazi u sastavu Mjesne zajednice Pobriježje, smješteno je na obližnjoj uzvisini pored magistralnog puta Sanski Most – Prijedor, uspješno je okončalo projekt izgradnje lokolanog vodovoda. Na taj način konačno je rješen za današnje prilike jedan od najvećih infrastrukturnih problema za sve lokalne zajednice, a to je izgradnja vododvodne mreže i redovno snabdjevanje lokalnog stanovništva pitkom vodom.

Povodom otvora vodovoda, mještani Bojančića upriličili su skromnu svečanost, na kojoj su na lokalnoj česmi vodu u upotrebu pustili načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić i najstariji mještanin ovog sela Sulejman Dervišević, koji nije mogao sakriti svoje emocije zbog ovog značajnog događaja. Inače, osamdesetdvogodišnji Sulejman rođen je u selu Šturlić kod Cazina gdje je proveo većinu svoga života dok se nije doselio u Bojančić, gdje i danas živi. Kako nas je upoznao Jasim Kamić, godinama su mještani ovog sela bili primorani na različite načine snalaziti se za vodu, što od današ više neće biti slučaj. Emsud Čelić je u ime mještana Bojančića uputio zahvalnost svima koji su dali doprinos na izgradnji vodovodne mreže, istakavši da je lokalna vlast Sanskog Mosta prva pokrenula aktivnosti na rješavanju pitanja vodosnabdjevanja ovog sela.

Pored puštanja u rad vodovoda u Bojančiću, načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić je spomenuo da se u narednim danima očekuje završetak radova na izgradnji lokalnog vodovoda u selu Modra, čiji je otvor predviđen već za predstojeće dane ramazanskog Bajrama. Mještani Bojančića uspjeli su u poslijeratnom periodu u potpunosti obnoviti infrastrukturu u ovom selu koja je kao i većina sela u sanskoj općini zbog ratnih dešavanja u velikoj mjeri dugo godina bila devastirana. Pored obnove kuća i izgradnje vodovoda, prije nekoliko godina uspješno su završeni radovi na izgradnji rasvjete i lokalnog puta.

KOMENTARI