instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Mještani sela Vrše i Suhača opet protestvovali protiv azila za pse

Mještani sela Vrše i Suhača opet protestvovali protiv azila za pse

Mještani sela Vrše i Suhača organizovali su ponovo danas protestni skup te još jednom uputili poruku kako se protive izgradnji azila za pse u blizini njihovih sela. Podsjećamo, da je sličan skup, zbog pomenutih razloga, organizovan i prije nekoliko mjeseci.

Mještani smatraju kako nema opravdanja da se pomenuti azil gradi neposredno uz putnu komunikaciju koja ih povezuje sa ostatkom svijeta, navodeći kako se u neposrednoj blizini nalazi i poznato izletište gdje se okuplja veliki broj posjetilaca. Ističu kako nisu protiv azila za pse, ali smatraju kako on treba da se gradi na nekom drugom mjestu, gdje u blizini nema naseljenih mjesta. Kažu da ionako imaju velike probleme s psima i strah ih je kako će na ovaj način biti ugrožena njihova bezbjednost zbog povećano broja lutalica. Istovremeno, smatraju kako se radi i ekološkom problemu.

Također, ističu kako ih investitor niti jednom nije kontaktirao niti zatražio njihovo mišljenje o svemu. Investitor ovog projekta je Udruženje „Srce za šapu“ koje je na ovom lokalitetu kupilo 18 dunuma zemljišta s namjerom da se gradi azil za pse, a projekat je nazvan „Zemlja sretnih pasa“. U ovom udruženju kažu kako nema razloga za strah mještana jer će psi biti ograđeni visokom žicom i neće biti moguće da kontaktiraju sa spoljnim svijetom.

Također, kažu kako će boravak pasa biti u skladu sa svim potrebnim standardima kada je riječ o zaštiti životne okoline. Ipak, mještani su suprotnog mišljenja i kažu kako će biti istrajni u svojim zahtjevima.Inače, problem s nezbrinutim psima jedan je najvećih komunalnih problema na području Općine Sanski Most, gdje već postoji azili koji se nalazi na lokalitetu gradske deponije, ali su najviše zbog lokacije na kojoj se nalaze, neuslovni za držanje i boravak životinja.

KOMENTARI