instant fap

Mladi dobili priliku za prvo radno iskustvo

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada pod nazivom „Prvo radno iskustvo“.

Na ovaj način, hiljadu mladih osoba iz Federacije BiH, koje do sada nisu imale radnog iskustva, a nalaze se na birou za zapošljavanje, imaju mogućnost da već od nove godine počnu raditi. Kako nas je upoznao Sanel Mahić, šef biroa za zapošljavanje u Sanskom Mostu, ovo je šansa i za mlade ljude iz našeg grada koji nemaju radnog iskustva da konačno dođu do posla, a poslodavci imaju mogućnost da pruže mladim ljudima šansu za prvo zaposlenje.

Prvo radno iskustvo naziv je novog programa za zapošljavanje mladih lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom. Na ovaj način u Federaciji bi prvo zaposlenje trebalo dobiti oko 1000 osoba do 30 godina starosti. Na listi nezaposlenih općinskog biroa za zapošljavanje u Sanskom Mostu ukupno je evidentirano 4307 osoba. Od tog broja, oko 45 posto ili 1910 osoba, čine svršeni srednjoškolci ili oni sa višom ili visokom stručnom spremom, odnosno osobe koje imaju pravo aplicirati na ovaj poziv.

KOMENTARI