Mladi i talentirani Eldin Mahić

HomeLokalne temeSanski Most

Mladi i talentirani Eldin Mahić

SVI NEGATIVNI iz Sanskog Mosta

Još jedan od talentovanih sportista koji nastupaju izvan granica Bosne i Hercegovine a vuku korijene iz Sanskog Mosta, u ovom slučaju Vrhpolja, je Eldin Mahić.

Ovaj mladi nogometaš rođen je 30.06.2004. godine i trenutno nastupa za prvu ekipu FC Concordia Basel, ekipu koja se takmiči u Prvoj ligi Classic. Fiksna pozicija mu je pozicija stopera, ali mu nije strano igrati i na poziciji defanzivnog veznog, u sredini, kao i na poziciji lijevog ili desnog beka.

Nogomet je počeo igrati u ranom djetinjstvu, u lokalnom klubu FC Münchenstein sa 5 godina, gdje se zadržao nepunih 10 godina, a odatle prelazi u FC Concordia Basel, gdje je nastupao za U15, U16, U17 i U18 selekcije kluba.

Cilj mu je da nastupa u što većem rangu svjetskog nogometa. Mnogo je vezan za Bosnu i Hercegovinu i san mu je da u budućnosti obuće dres nacionalnog tima.

Momak kojeg krase odlike vrhunskog sportiste na terenu, ali i izvan terena i ako nastavi sa radom, trudom i zalaganjem uz talenat koji je prisutan, nadamo se da će ostvariti bogatu nogometnu karijeru.

Sanski Most Sport

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: