instant fap

Mladi nogometni talenti – Tarik Cerić

Mladi nogometni talenti – Tarik Cerić

Na hiljade i hiljade bosanskih dječaka od najranije mladosti treniraju nogomet i sanjaju da, kad za to dođe vrijeme, postanu veliki i slavni nogometaši.

Iako ima samo 10 godina, Tarik Cerić već posjeduje zavidnu motoriku, tehniku, maštu i intaligenciju u igri, precizan i ubojit šut. Jedan od njegovih kvaliteta je snažan osjećaj za individualnu tako i kolektivnu igru i kreativnost, pa se već i u ovim godinama nameće kao lider u ekipi.

Potiče iz nogometne loze, njegov otac Hamid je svojevremeno bio primjeran odličan nogometaš NK Radničkog i NK Podgrmeča.

Prve nogometne korake napravio je u NK Radničkom- Zdena. Od 4 do 8 godine bio je član Radničkog, a potom prelazi u Školu nogometa u NK Podgrmeč i pod nadzorom prof. Edina Jakupovića marljivo uči i radi.

Na turniru u Bosanskoj Krupoj proglašen je najboljeg strijelca, a na skoro održanom MNT Škole fudbala “Zmaj 17” osvojio je laskavu titulu najboljeg strijelca i bio nagrađem burnim aplazum publike.

Od evropskih klubova Tarik je veliki fan madridskog Reala, a domaći NK Sarajeva. Njegov nogometni uzor je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

U svakom slučaju nogomertno vrijeme radi za ovog “golobradog” dječaka i njegovo vrijeme za sigurno dolazi. Mi mu to iskreno želimo.

esana

KOMENTARI