instant fap

Mladi Podgrmeča osvojili međunarodni turnir “TORNEO CITTÀ DELLA PACE”

Mladi Podgrmeča osvojili međunarodni turnir “TORNEO CITTÀ DELLA PACE”

Na velikom međunarodnom turniru “TORNEO CITTÀ DELLA PACE” (TURNIR GRADA MIRA) koji se organizuje 26.put u italijanskom gradiću Roveretu , nalazi se u blizini Verone (provincija Trentino), Sanski Most je imao i svoga predstavnika, NK “Podgrmeč”.

Pored predstavnika iz naše zemlje učestovali su i predstavnici: Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Danske, Italije, Japana, Kuvajta, Nemačke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske, Holandije, Češke, Švajcarske, Španije kao i predstavnici Škotske i Kosova i Metohije.

Na ovo veliko takmičenje iz sanskog kluba otišlo je 32 mališana u kategorijama predpioniri i pjetlići, odnosno dvije ekipe sastavljene od igrača 2001. i 2003. godište, a pod vodstvom trenera Velida i Feđe Kuželja. U ekspediciji Podgrmeča su još Edin Jakupović, koordinator Omladinskih selekcija i Muharem Šupuk, član Uprabe kluba. 

Nakon osvajanja prvog mjesta prošle godine sanski talenti su napravili historiji uspjeh, osvojivši prvo mjesto i ove godine. Ovim putem upućujemo iskrene čestitke mladim nogometašima i njihovim trenerima koji su na najbolji mogući način predstavili sport i Sanski Most u svijetu.

KOMENTARI