Mladi u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj na YouTubeu najviše slušaju kćerku Mile Kitića

HomeMagazin

Mladi u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj na YouTubeu najviše slušaju kćerku Mile Kitića

Bihaćki bend Luddit predstavio pjesmu “Komšijska” sa Sašom Antićem i Lejlom Dolores

Mladi u Bosni i Hercegovini, sudeći prema YouTubeu, najviše vole slušati kćerku popularnog folkera Mile Kitića- Elenu i pjesmu ‘London’ koju izvodi u duetu sa mladim muzičarem/youtuberom Voyageom.

Zanimljivo je da i omladina u Hrvatskoj ima identičan ukus za muziku. Naime, mladi Hrvati na vrh trendinga YouTubea u domovini ovih su dana također podignuli Elenu Kitić koja, piše Index.hr, ne njeguje stil muzike kakvu izvodi njezin otac.

Pjesma London, koju su objavili prije tri dana, već ima 1.3 miliona pregleda i više od 63 hiljada lajkova. Neki stariji korisnici YouTubea u novom su hitu prepoznali ritam i melodiju pjesme Candy Shop, koju izvodi 50 Cent.

Elena Kitić manje je poznata kći Mile Kitića. Ima 25 godina i velika je zvijezda društvenih mreža. Na Instagramu je prati više od 300 hiljada ljudi, a već nekoliko godina gradi i muzičku karijeru.

Voyage, pravog imena Mihajlo Veruović, poznati je youtuber koji u posljednje vrijeme također gradi muzičku karijeru. U središte medijske pažnje došao je prošle godine nakon što su o njegovom prekidu s Breskvicom brujali svi tinejdžeri u bivšoj Jugoslaviji.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0